torsdag 13. juni 2013

Vellykket kveldstur til Aust-Agder!

Fredag 7. juni var det duket for kveldstur til Reddalsområdet i Grimstad. Vi var til sammen seks personer som møtte opp ved Rona i åttetiden. Da det var kommet rapporter om en samarbeidsvillig elvesanger på Tromøya var det enighet om å reise dit først. Vel fremme på Lisletta på Tromøya var det ingen elvesanger å se umiddelbart. Derimot var det minimum to myrsangere som sang av full hals. Etter omtrent 20 minutter kunne vi endelig puste lettet ut da det ble plutselig ble fart i elvesangeren. Den plasserte seg lett synlig i toppen av noen strå, kun 10 meter fra veien. Det ble også knipset en del bilder selv om lyset ikke var det beste. Nytt kryss for de aller fleste!
Foto: Petter Zahl Marki

Foto: Rolf Sunde

Deretter gikk turen til Reddalsområdet som var det egentlige målet for turen. Her møtte vi Aust-Agder gjengen som også hadde foreningstur denne kvelden. Ved Reddal var det minimum tre nattergaler som sang, og en gulsanger ble hørt av noen av oss. Da det begynte å blåse en del ble det ikke hørt så mye mer her. Brukte en del tid på å lytte etter en åkerrikse som har spilt i området de siste dagene, men til ingen nytte. Vi gjorde et par stopp langs veien, men med unntak av en spillende nattravn var det svært lite å høre. Ikke en gang en rørsanger! 

I totiden fikk vi derimot melding av Jan Helge Kjøstvedt som var på vei til elvesangeren at det var spillende åkerrikse på Løddesøl! Vi valgte derfor å kjøre tilbake østover. Vel fremme på Løddesøl rakk vi knapt å skru av motoren før vi kunne høre åkerrikse som krekset ikke langt fra veien. Flott avslutning på en meget vellykket kveld! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar