torsdag 21. april 2011

Flekkerøyturen 17.april

Det var ikke det store frammøtet på palmesøndag, men vi ble to stykker. Vår nederlandske venn og meg. Vi forflyttet oss fra rundkjøringe og ut til Beltevigasvingen. Først passerte vi Storetjønn der det var stokkand og kvinand. Videre utover dukket det opp en munk hann i noen busker. En munk til sang noen strofer langs stien ut til østre kanonstilling der vi stanset for å se etter sjøfugltrekk. Det blåste litt surt fra vest og vi fant le bak noen busker. På sjøen var det forholdsvis stille, men det trakk forbi litt sildemåke, ca 30 stk mot vest. Så dukket dagens fugl opp trekkende over sjøen; en islom som fort forsvant ut av kikkertsikte på vei vest over havet utenfor Søgne. 2 krikkand trakk også forbi. I Knipen, den ytterste bukta utenfor Belteviga rastet det en gravand. Like før vi lett nedkjølte avsluttet sjøfuglobservasjonen hørt jeg lyden av en lappspurv, men den fløy desverre bort fra oss og helt sikker observasjon fikk vi ikke.

Sammendrag av artslista: Gravand, Krikkand, Siland, Islom, Toppskarv, Sildemåke, Sanglerke, Jernspurv, Rødstrupe, Munk, Tornirisk, Lappspurv ?

Fra Krossodden, Flekkerøy en ettermiddag tidligere i vår. Utsikt ut vestergapet, Tjamsøya og Store Lyngholmen i bakgrunnen (mobilfoto)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar