mandag 21. mai 2012

Foreningstur til Lista 13. mai

Med gode værutsikter var vi en håpefull gjeng som satte kursen mot Lista forrige søndag. Øyvind, Håkon og Børge hadde kjørt mot Lista allerede klokken fire! Da vi andre til slutt ankom fyret, kunne de fortelle om blant annet syngende gresshoppesanger ved Slevdalsvann og trekkende gulnebblom, polarjo, tyvjo og lunde ved fyret. Dessverre så vi ingen flere polarjo eller gulnebblom, men vi fikk blant annet se to tyvjo, lomvi, havhest, krykkje og en rekke vanligere arter. I Våien så vi blant annet en snadderand og to dverglo.

Deretter satte vi kursen mot lebeltet hvor høydepunktene var tornskate og en rekke fotogene stillits. I Vågsvollmarka så vi en flokk på hele 21 boltit, definitivt en av våre vakreste vadere. I Sævika var det ikke mye nytt å se bortsett fra ei gluttsnipe. Tilbake ved fyret var det tid for lunsj. Meg og Håkon tok derimot turen ned mot Gunnarsmyra for å se etter ei alaskasnipe som hadde blitt rapportert tidligere på dagen. ved det første oversvømte jordet vi kom til, var det utrolig nok alaskasnipa som var den første fuglen vi så. Dette var et nytt kryss for de fleste av oss!


Alaskasnipe, Gunnarsmyra. Foto: Rolf Sunde

Etter lunsj kjørte vi til Steinsvika hvor høydepunktet var en flokk på 21 boltit som viste seg frem på nært hold langs veien. Muligens den samme flokken vi hadde sett tidligere på dagen. I Steinsvika var det ikke så mye nytt å se, men en tillitsfull ærfugl ga gode fotomuligheter.


Ærfugl, Steinsvika. Foto: Rolf SundeBoltit, SteinsvikaBoltit, SteinsvikaÆrfugl, Steinsvika

Neste stopp var Nesheimvann. Ikke overraskende var det nå blitt ganske tomt for ender her, så vi kjørte raskt videre mot Kviljo. Da været fortsatt var ganske bra bestemte vi oss for å ta turen ut til Kviljoodden. På sjøen var det blant annet minst seks islom, hvorav flere var i sommerdrakt. På Rauna så vi også denne gangen ei havørn. På selve odden var det litt vadere, hovedsakelig sandlo og myrsniper, men også to steinvendere og ei polarsnipe. Vi fikk også sett en mørk tyvjo som trakk ganske nærme land. Da det blåste en del satte vi raskt kursen tilbake til bilene igjen. Etter raske stopp ved Hanangervann og Kråkenesvann gikk turen hjemover til Kristiansand.
Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar