mandag 24. mars 2014

Foreningstur til Lista

Søndag 23.03.14 klokken 0700 var vi syv person som stod klar med kikkert og teleskop på jernbanestasjonen i Kristiansand, klar for årets første foreningstur til Lista. Vi fordelte oss i to biler og kjørte mot Lista fyr som var første stopp.Det var også her vi hadde avtalt å møte Håvard som hadde reiste til fyret dagen i forveien.Vi linket opp med Håvard og startet dagen med å teste ut den nye sjøfuglbua uten at det var det helt store som trakk forbi. Det var ei og annen havsule som føk forbi utpå sjøen. Vi trasket også en tur i lebeltet som så ganske herjet ut etter vinterens stormer.

Foto: Rolf  Sunde

Foto: Rolf Sunde
 På formiddagen var været tidvis ustabilt, så vi ble sittende og vente en liten stund i bilene før vi bestemte oss for å gå ut til Vågsvollvika. Etter en kort stund mannet vi oss opp og gikk ut, da vi rakk og komme helt ut til vika etter et par hundremeters gange hadde det rukket å gå fra regn til å bli sol. I Vågsvollvika var det en hunnfarget snøspurv som stjal showet sammen med noen bergirisker. Det var også mye Svartryggerler rundt om på jordene.
Snøspurv, Vågsvollvika. Foto: Hans Kristian Fjeldsgård


Bergirisk, Vågsvollvika. Foto: Hans Kristian Fjeldsgård

Videre gikk turen til Nordhasselsanden. Det var noen småvadere ned på stranden, vaderene viste seg å være for det meste Sandlo og noen få Myrsniper. Ut på havet lå det Horndykkere og Islom.

Neste stopp var Nesheimvann. Vi stoppet som vanlig med travparken og kikket ned på vannet. Høydepunktene var to toppdykkere og en Bergand.

Ettersom været begynte å bli riktig så fint reiste vi ut en tur på Kviljoodden. Det var ganske lite fugl. Men det var tre Snøspurv som var tillitsfulle og flotte foto objekter. På vei over jordene i retning Hanangervann så gikk det to traner og beitet. Muligens de samme to tranene som vi så ved fyret da vi kom?! I Hanangervann var det dagen i forveien sett to Snadderender. Disse ble ble forsøkt gjenfunnet uten hell. I Haugepytten lå det ei enslig Sangsvane, som forøvrig var turens eneste.

Snøspurv hann, Kviljoodden. Foto: Petter Zahl Marki


Snøspurv, Kviljoodden. Foto Rolf Sunde
Snøspurv fotografering på Kviljoodden. Foto: Hans Kristian Fjeldsgård

Trane, Kviljo. Foto: Rolf Sunde


Sangsvane, Haugepytten. Foto: Petter Zahl Marki


På vei hjem ble det en rask stopp i Mandal for å se på kaspimåka som har holdt seg der. Det ble nytt kryss på de fleste av turdeltakerne. En fin avslutning på en flott mars tur. Takk for turen!

Kaspimåke 2K,, Mandal havn. Foto: Petter Zahl Marki


Kaspimåke 2K, Mandal havn. Foto: Petter Zahl Marki
Kaspimåke 2K, Mandal havn. Foto: Rolf Sunde


Artsliste:
Knoppsvane Sangsvane Grågås Kanadagås Gravand Brunnakke Krikkand Stokkand Toppand Bergand Ærfugl Havelle Svartand Sjøorre Kvinand Siland Laksand Islom Toppdykker Horndykker Havsule Storskarv Toppskarv Spurvehauk Trane Tjeld Sandlo Vipe Myrsnipe Storspove Fiskemåke Sildemåke Gråmåke Kaspimåke Svartbak Bydue Ringdue Tyrkerdue Trelerke Sanglerke Heipiplerke Skjærpiplerke Linerle/ Svartryggerle Gjerdesmett Rødstrupe Måltrost Svarttrost Fuglekonge Kjøttmei Blåmeis Toppmeis Skjære Kaie Kråke Ravn Stær Bokfink Bergirisk Snøspurv Gulspurv

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar