onsdag 27. januar 2016

Oslotur

Jeg hadde var i Oslo over helga for å møte noen venner og kombinerte det med litt fuglekikking.

Første stoppet var Østensjøvann.

Nesten fullstendig gjenfryst, men var fortsatt litt fugl å se. Fikk flere nye årskryss, blant annet Sothøne og hvitkinngås.


En brunnakke X stokkand hybrid har holdt til i vannet siden seint i fjor høst. Intressant å sammenligne med den vi har i Kristiansand. Denne har kratfigere nebb, mer som en stokkand enn "vår", men mer brunt enn grønt på hodet.


Rustanda "Rusty" var også på plass, dette er dens andre vinter siden den ankom vannet.

En flokk med stillitser næringssøkende, en art som har blitt veldig vanlig i Oslo-området.Fuglemating. De fleste fuglene på østensjøvann er veldig tillitsfulle.

Fornebu var hoveddestinasjonen for turen, siden sist jeg var her hadde området frosset igjen, men det var likevel overraskende mye liv med meiser og kjernebiter allerede igang med å synge våren inn.


Fornebu er et veldig bra naturområde like utenfor Oslo, med varierte biotoper og stort artsmangfold.

En av de veldig sjeldne artene jeg så på turen: skjeggmeis. Turens fotomessige høydepunkt. To Hanner og fem hunner fløy rundt og spiste frø av sivet. Denne arten skifter diett fullstendig etter sesong. En fugl som både er sjelden, vakker og utrolig tillitsfull.

Isfuglen dukket opp på fornebu i høst, men etter at fjorden frosset igjen har den vært sjelden å se så det var en stor overraskelse når den dukket opp  rett ved siden av stien foran meg. En av bare to observasjoner den uken. Mangel på lys gjorde det vanskelig å ta bilde, men kan ikke klage etter å ha fått tatt bilde av en slik sjelden og sky fugl.

Siste stopp for turen var Botanisk hage på Tøyen. Mye fugleliv på plass rundt trærne og fuglematingene. Høydepunktet var en hønsehauk.


Kjernebiter

Pilfink

Bjørkefink, hann.

Svartmeis

Brunsisik


HønsehaukBilde tatt rett unnenifra

Gjespende. Forventet å se en gulpebolle, men den var visst bare søvnig.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar