fredag 27. mars 2020

Svartstrupe bonanza

Starten på år 2020 har bydd på svært mange individer av svartstrupe i Sør Norge. Det er også observert rekordmange i Kristiansand!

Svartstrupe hann. Foto: Rolf Sunde 
Svartstrupe er en relativt sjelden fugl i Kristiansand, med få funn vært år. I år derimot har det vært observert mange individer og på mange lokaliteter til glede for mange fuglekikkere.
Det blir spennende utover våren å følge med om det kan føre til noen lokale hekkefunn. I isåfall vil det være det første noensinne i Kristiansand kommune.

Svartstrupe hekker i åpent landskap med lav vegetasjon gjerne med lyng.

Svartstrupe hunn, Sangvik 30.01.2020 Foto: Fredrik Tjessem

Svartstrupe hann, Fantholmen, Bertesbukta 13.03.2020 Foto: Øyvind Fjeldsgård

Svartstrupe hunn, Bergemyra, Flekkerøy 13.03.2020 Foto: Øyvind Fjeldsgård
Under er det litt statistikk over funnene av svarstruper i Kristiansand. Funnene viser hvor mange ganger det er rapportert svartstruper ikke antall individer. Enkelte individer er rapportert flere ganger.

Lokaliteter i Kristiansand hvor det er observert svartstrupe i 2020. Bildet er hentet ut fra artsobservasjoner.no

Bildet viser antall rapporterte funn av svartstrupe i Kristiansand 2020 måned for måned. Bildet er hentet fra artsobservasjoner.no. 

Bildet viser funn av svartstrupe år for år. Som søylene viser er 2020 allerede det året hvor det er observert flest svartstruper. 2016 var også et godt år men ca halvparten av funnene fra 2016 er fra høsten og fra få lokaliteter. Bildet er hentet fra artsobservasjoner.no

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar