mandag 28. mars 2011

Velkommen til NOF Kristiansand og omegn sin blogg!

Her vil det etterhvert komme oppdateringer om hva som skjer på fuglefronten i Kristiansandsområdet og annet fuglenytt.  Bloggen er fortsatt under konstruksjon så det vil nok bli mer finpussing fremover. Ønsker du å bidra med innlegg til bloggen kan du sende en mail til zoothera87@hotmail.com. Har du en spennende fugleobservasjon, en lokalitet du vil presentere eller andre fugleopplevelser er det bare å skrive.

Hadde vårens første spasertur i ettermiddag for å se om det var noe fugl å oppdrive. La som vanlig turen til Møvik som er i passe gangavstand fra der jeg bor (Voiebyen). Ikke så mye fugl å skryte av, men en fin tur ble det. På jordene ved Møvig gård var det en del stær, men mest interessant var seks sanglerker på hestejordet, en art som ikke er spesielt vanlig å se på denne kanten av byen.

Møvig gård

Ute ved Streden eller Ternevika var det heller ikke så mye å se, men en del fiskemåker er på plass. En enslig gråhegre er kun den andre observasjonen i Kristiansand i år i følge arstobs.

Sumatra

På Sumatra var det også usedvanlig stille, men ei skjærpiplerke i sjøkanten lyste opp. Dette var art nummer 100 for Møvig på artsobs!

Alt i alt en fin tur, men foreløpig lite trekkfugl. Satser på at det dukker opp noen flere arter i løpet av neste par ukene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar