fredag 18. mars 2016

Program vår/høst 2016
PROGRAM VÅR 2016


Norsk Ornitologisk Forening Kr.Sand og Omegn Lokallag

Stiftet 1977


NB! Du som IKKE mottar dette programmet på mail, men har tilgang mail, bees
registrere  mailadresse til nofkristiansand@gmail.com.

Søn. 24. april:           TUR til Søgnejordet
Vårsola burde være på plass, og igjen legger vi turen til Søgnejordet. Området er et av de beste i vårt distrikt på fugleliv om våren. Mange fuglearter benytter kulturlandskapet som mellomstasjon på sin ferd videre, og da kan det dukke opp overraskelser.
                                    Frammøte ved garasjene i Salemsveien ved Søgnejordet             kl. 08.00. Turledere: Børge Mørkve-Simonsen og Odd Kindberg


Fre.29. apr-1. mai:    Overnattingstur til Skagen:
                                   De fleste trekkfuglene er i anmarsj. Skagen er et sted hvor en virkelig kan beskue vår trekket. «Flagbakken» er et kjent sted for å se på rovfuglene som kommer i skruer på vei nord. Hvem vet hva annet gøy som også kan dukke opp i sanddynene. Påmelding til Rolf Sunde (rolf.sunde@vabb.no )innen 09.04.16. Pris 800 kr ( Dekker båtreise og overnatting)  

Søn. 8.Mai:                Lomtrekket på Randøya
Denne søndagen går turen til Randøya. Hovedmålet er å få med seg lommene våre som trekker forbi langs kysten. Det er også mye spennende som kan dukke opp i løpet av dagen.
Fremmøte i Kongshavn kl.0700. Turleder: Øyvind Fjeldgård


Ons. 11. mai:             Fuglesangtur til Jegersberg:
Jegresberg har et rikt fugleliv på våren. Turlederne lærer oss om fuglesang, og forteller om de fuglene vi hører synge. På alle fuglesangturene blir det rastepause. Det blir salg av CD-plater med fuglesang og fuglebøker både for nybegynnere og viderekomne. Frammøte på parkeringsplassen ved Hokkus Pokkus barnehage bak UIA kl.18.00 Turleder: Hans Kristian Fjeldgård og Børke Mørkve- SimonsenSøn. 15. mai:              TUR TIL LISTA:
Vi besøker igjen dette spennende og fuglerike området der man aldri
vet hva som dukker opp. Muligheter til å få se sjeldne arter i tilknytning til hav og vidder er absolutt til stede. Transport vil foregå med privatbiler. Prisen er kr. 100;
Frammøte ved jernbanestasjonen kl. 07.00. Turleder: Hans Kristian Fjeldsgård og Lasse Midling-Jenssen Gautestad
Ons. 25. mai:             Fuglesangtur til Kjosdalen:          
Denne kvelden håper vi Kjosdalen virkelig viser hva den har å by på.
Er været ekstra fint, kan det virkelig bli mye fuglesang. Våre dyktige fugle-kjennere forteller om fuglelivet, og avslører hvem som synger i busk og kratt. Det blir salg av CD-plater med fuglesang og fuglebøker både for nybegynnere og viderekomne.
Frammøte  P-plassen innerst i Kjosdalen
Turledere: Øyvind Fjeldsgård og Rolf Sunde

                                   

Ons.08. juni.:             Nattsangertur:
                                    Den kvelden reiser vi på nattsangertur. Nøyaktig hvor turen går er ikke bestemt. Der hvor fuglene synger reiser vi. De siste årene har det vært bra med nattsangere i vårt området. Oppmøte på parkeringsplassen ved Rona kl 2100. Turleder: Rolf Sunde og Jan Michaelsen

           
Søn. 21. juni:             Randøyadagen:
Midt-Agder Friluftsråd er arrangør, og en rekke foreninger og lag deltar med familievennlige aktiviteter. Vi holder åpen hytte hvor vi presenterer oss sammen med Zoologisk- og Botanisk Forening. Gratis transport fra Kongshavn kl.11.00. Øvrige detaljer, se annonse i Fædrelandsvennen.
Søn. 11. sep.:            Tur til Lista
Vi besøker igjen dette spennende og fuglerike området der man aldri
vet hva som dukker opp. Muligheter til å få se sjeldne arter i tilknytning til hav og vidder er absolutt til stede. Transport vil foregå med privatbiler. Prisen er kr. 100;
Frammøte ved jernbanestasjonen kl. 07.00. Turleder: Hans Kristian Fjeldsgård og Lasse Midling-Jenssen GautestadOns. 21. sep.:            Finn Jørgensen viser bilder og forteller om en av sine mange turer
                                    Finn Jørgensen holder foredrag fra en av sin turer
          
Ons. 19. okt.:             Fugler i Finnmark  
Børge har vært en tur nordover, nærmere bestemt Finnmark. Han viser bilder og forteller om turen turen. 


Hjemmeside og internett:

Foreningen har etablert en blogg der du kan dele fuglestoff og opplevelser med andre. Program, aktiviteter og annet stoff vil bli lagt ut på bloggen. Adressen til foreningsbloggen http://kattugle.blogspot.com/

Registrering av fugleobservasjoner:

Vi oppfordrer alle til å legge inn fugleobservasjoner nærområdet. Gå inn og registrer deg på www.artsobservasjoner.no og legg inn dine observasjoner. Dette er viktig i forhold til foreningens bevaring av sårbare områder.
FOTOKONKURRANSE

For å få til mer aktivitet blant medlemmene,  blir det også i år kåring av beste innsendte bilde i div kategorier: ”Årets fuglebilde (situasjonsbilde og da av norske fugler)”,  ”Årets turbilde” og ”Et bilde trukket ut fra alle innsendte bidrag”.  Avstemning på årsmøtet i januar.
Årets "Kryssere" blir også kåret denne kvelden.

Bildene mailes til rolf.sunde@vabb.no
Gavekort til vinnerne.  Premieutdeling på Årsmøtet.

NOF Kristiansand og omegn har startet en lokal ”bombevarsler”

NOF Aust Agder har hatt ordningen i noen år. Den fungerer ved at dere sender en SMS til 90272577 med det dere ønsker å meddele. Administrator av telefon videresender så meldingen til alle som har meldt seg på meldingslista. Husk å skrive navn og telefonnummer på alle meldinger. Det vil koste kr. 100,- pr år å være med på meldingslista. For å bli med må dere sende ei melding til 90272577 og oppgi navn og mail adresse. Dere vil så få en mail med betalingsinformasjon. Vi håper at mange blir med slik at vi kan få til et raskt og effektivt lokalt varslingssystem.

Foreningshytta på Randøya.
NOF Kristiansand og omegn disponerer sammen med zoologisk- og botansinsk forening en hytte på Randøya. Randøya ligger nydelig til i skjærgården utenfor Kristiansand og kan by på et spennende fugleliv. Hytta er til for foreningenes medlemmer. Dersom du ønsker å benytte deg av hytta en helg eller noen dager ta kontakt med Jan Ivar Eeg på telefon 91573044.

NB! Oppfordring til alle medlemmer med e-post adresse som IKKE mottar mail:
Dersom du har e-post adresse; knytt deg til oss og motta rask info fra foreningen.
Registrer din e-post adresse hos oss ved å sende en mail til nofkristiansand@gmail.com

STYRET I 2016
Leder:
Hans Kristian Fjeldsgård
Tlf. 47657508
Nestleder:
Rolf Sunde
Tlf. 41 93 16 23
Sekretær:
Børge Mørkve-Simonsen
Tlf.47752278
Kasserer:
Øyvind Fjeldsgård
Tlf. 45 21 81 78
Styremedlem:
Jan Ivar Eeg
Tlf. 38 02 42 77 / 91 57 30 44
Styremedlem:

Jan Michaelsen
Tlf. 95031329
Varamedlem:
Lasse Midling- Jenssen Gautestad
Tlf. 98601091
Varamedlem:
Eldar Wrånes
Tlf. 90770492

Kontingent kun kr. 200,- pr. år inkl. medlemsbladet Piplerka. Familiemedlemskap kr. 250,- .
NOF Kristiansand og omegn lokallag, Postboks 355, 4663 Kristiansand S.

Styret ønsker nye og gamle medlemmer hjertelig velkommen til møter og turer.Alle medlemsmøtene (dersom ikke annet er oppgitt) vil bli holdt på Agder Naturmuseum, Gimle Gård, Gimleveien 23. Tidspunkt kl 18.30 presis. (Normalt holder vi på til ca. kl. 21.00.)  Enkel servering.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar