onsdag 23. mars 2022

Oppsummering av vannfugltellinga 2022

 

Tradisjon tro ble det også i år gjennomført vannfugltelling i Kristiansand og omegn. Vannfugltellingen ble gjennomført 15- og 16 januar og 12- og 13 mars.  Det var god dekning på de aller fleste av de faste tellerutene. Både under tellingen i januar og mars var været greit. Med unntak av noen få lokaliteter var de fleste tellepunktene isfrie på begge tellingene. Som vanlig ble gråmåke arten med flest individer både på januar og mars tellingen.  

Tellepunkter vannfugltelling 2022. Bildet er hentet fra artsobservasjoner.no 


Januar

På januar tellingen ble alle de faste tellerutene dekket. Noen få av tellepunktene var islagt og det ble således ikke registrert fugl på lokaliteten. 

Fiskemåke, Gjestehavna. Foto: Hans Kristian Fjeldsgård


 

Det ble observert 28 arter som inngår i tellingen. Totalt ble det observert 1464 individer. Det mest spesielle funnet var en dvergdykker som ble observert i Otra ved Hagen.

Mars

I mars tellingen ble alle tellerutene utenom områdene rundt Trysnes helt i vest dekket. Helga kunne by på godt vær og gode telleforhold. Flere trekkfugler var ankommet og ble rapportert inn.

Tjeld, Streden, Ternevig 13.03.22 Foto: Hans Kristian Fjeldsgård


 

Det ble observert 32 arter som inngår i tellingen. Totalt 2004 individer. Tellingens høydepunkt kom i form av et snadderand par i Fidjekilen Indre. Det er første gang snadderand er registrert under vannfugltellinga. Flere var innom og fikk med seg endene. 

Snadderand par Fidjekilen Indre. 13.03.22. Endene ble funnet av Håkon Helleseng. Foto: Fredrik Tjessem.


Arter og antall individer 

Tabellen under viser antall individer av hver art som ble observert i hele området. 


Tabellen under viser hvor mange individer som ble talt av hver art i forskjellige områder. ( De gamle kommunene) 


Alle tallene er hentet fra www.artsobservasjoner.no, hvor resultatene fra tellingene blir lagt inn på et eget prosjekt. 




Takk til tellekorpset for god innsats =) 

Fredrik Tjessem, Hans Vidar Løkken, Yngvar Løkken, Terje Sødal, Svein Bossum, Børge Mørkve-Simonsen, Magnus Simonsen, Odd Kindberg, Vidar Andresen, Hans Kristian Fjeldsgård, Nils Trygve Valand, Martin Fauskanger Andersen, Trond Øigarden, Terje Gustavsen, Håkon Helleseng, Espen Fjeldsgård

 


Tekst: Hans Kristian Fjeldsgård 

 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar