torsdag 23. juni 2022

En liten rapport fra fuglesangturen 8. juni

Denne kvelden var Flekkerøya valgt som turområde. Øya der stedet der man har observert flest arter i Kristiansand. Vi var kun 6 stykker som møttes på Høyfjellet denne fine ettermiddagen. Det som er spennende på slike turer er om det kan dukke opp noe spennende. Noen uker i forveien fikk flere se Norges første observasjon av rustspurv. Denne hører vanligvis til i Middelhavsområder. Vi tuslet innover stien mot Mebøtjøn. Den første vi hørte var munken. Måltrost og svarttrost sang også i nærheten. Flere arter var for langt unna til at sangen var kraftig nok til å så alle kunne høre den. Da er mobiltelefon med fuglesang et utmerket redskap for å lære seg sangen. På vei mot Mebøtjøn fløy en vandrefalk over. Denne kvelden bugnet det med vakre vannliljer. Her var det stokkender som lå på reir. En del låvesvaler flør over vannet og førsynte seg av innsekter. Ei stokkandmor kom tuslende opp av vannet med sin eneste gjenlevende unge. De andre hadde sannsynligvis måkene tatt seg av til middag. Livet i naturen er brutalt.

Mebøtjøn er snart igjengrodd av vannliljer. Foto: Rolf Sunde

Kun en unge er igjen i familien stokkand.   Foto: Rolf Sunde

Syngende grønnfink.  Foto: Steven Rosseland


Turen gikk videre til Daumannsholmen. Her hadde vi en lengre fugleprat før vi tuslet tilbake. På veien fikk Steven tatt noen brukbare bilder av grå fluesnapper og en grønnfink som hadde funnet seg en plass i toppen av et tre. Ei ruge ble skremt opp av gresset. Et par stilits holdt til ved steinmuren på sletta tlbake til parkeringsplassen Ellers var det en del løvsangere og til slutt en spettmeis som vi kom ganske nør innpå. Vi fikk sett og hørt 25 arter denne kvelden. 
Noe veldig spennende dukket ikke opp, men en fin tur ble det i sommerværet. 

Munk, svartbak, gråfluesnapper, brunsisik, gråsisik, grønnfink, møller, løvsanger, kjøttmeis, blåmeis, rugde, gjerdesmett, rødstrupe, svarttrost, måltrost, hagesanger, spettmeis, linerle, låvesvale, fiskemåke, vandrefalk, bokfink, stilits.

Pause på broa til Daumannsholmen.  Foto: Rolf Sunde


Tekst: Rolf Sunde

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar