fredag 24. mars 2023

Referat fra foredraget onsdag 15. mars

 

Denne onsdagen hadde Espen Sundet Nilsen tatt turen fra Stavanger for å fortelle om turen med Nof travel til Indokina i 2020. Espen er rett som det er på turer rundt om på kloden for å betrakte natur og fuglelivet der. Hele 32 personer hadde tatt turen ned til dykkerklubben denne kvelden.


Mens vi venter på at Espen skal gjøre seg klar. 


Espen kaster genseren og gjør seg klar til kveldens foredrag

Han var en gruppe på ni deltakere pluss to turledere som reiste for å utforske fuglelivet i Kambodsja, Vietnam og Thailand. Turen var i hovedsak planlagt av deres svenske lokale guide Bengt Legnell, som har lang fartstid med å arrangere turer til Sørøst-Asia for fugleinteresserte. De hadde 6 stopp på turen. De måtte overnatte i alt fra enkle telt til hytter og hotell. Espen viste både bilder og filmsnutter. Gjennom filmsnuttene fikk du en føling med hvordan natur var på de ulike stedene. Vi fikk også høre endel fascinerende fuglesang. Flere steder gikk turen i båt på elver og innsjøer. Vi fikk se film fra Prek Toal, en fascinerende landsby bygget på flåter siden vannstanden varierte så enormt gjennom året. Noe å tenke på i flomutsatte områder her hjemme?


Prek toal på Tonle Sep, Kambodsja. Foto: Espen Sundet Nilsen

Fokuset på vår tur var endemiske og truede fuglearter i de tre landene. Lista over arter som de ønsket å se var omfattende, den ene arten etter den andre ble registrert på turen. Turen gikk til jungelområder i Kambodsja og Vietnam, til innsjøen Tonle Sap i Kambodsja og ble avsluttet i våtmarkene ved Siambukta i Thailand. Der fikk vi se titusenvis av vadefugler. Hele 386 fuglearter ble registrert på turen. Det var også interessant å se hvordan de tilrettelegger for naturreservater i andre land. Her hjemme har vi mye å lære på den fronten.

Etterpå ble det som vanlig mye fugleprat blant de frammøtte.

Orientpygmefalk i Tmatboey, Kambodsja. Foto: Espen Sundet Nilsen

Ravtrost i Cat Tien, Vietnam. Foto: Espen Sundet Nilsen 

Dersom du ønsker en fyldigere rapport fra turen kan du gå inn på lenken under:

 

https://www.naturogfritid.no/bilder/NoF_Travel_Sørøst-Asia_2020_turrapport.pdf 


Tekst: Rolf Sunde 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar