Neste stopp var ved Hallandstjønn, nord for Vanse. Flere dager på rad hadde det holdt seg en rørdrum i sumpa her. Nok en gang var ikke flaksen på vår side da det er sannsynlig at rørdrummen hadde forlatt lokaliteten.
Turen gikk deretter til Slevdalsvann. Selv om lokaliteten er en av våre faste stoppesteder på foreningsturene var det allikevel to arter som gjorde at vi valgte å tilbringe en del tid her. Tidligere på dagen hadde det nemlig blitt sett både en flott enghauk av den sjeldne mørke morfen og ei svartglente her. Spennende arter vi så her var blant annet trane, sivhauk og en lerkefalk, men dessverre ingen enghauk eller svartglente. Men vi ga ikke opp!
Vi speider etter rovfugl ved Slevdalsvann (Foto: Hans Kristian Fjeldsgård)
Vi valgte deretter å ta turen over Hellemyra da enghauken hadde blitt sett her også. Det tok ikke lang tid før jeg la merke til en rovfugl som kretset like ved veien og jeg skrek stopp! Heldigvis vist det seg at det faktisk var enghauken. Den tok raskt høyde og forsvant, men dukket opp igjen litt senere, til glede for flere tilreisende.
Dessverre ble det bare noen silhuettbilder av enghauken. (Foto: Petter Zahl Marki)
Godt fornøyd satte vi kursen mot fyret hvor det var på tide med lunsj. En spasertur gjennom lebeltet resulterte ikke i noe spennende, men i Våien kunne vi notere blant annet grønnstilk, gluttsnipe, lappspove og ei sivhøne.
Sanglerke ved Vågsvollvika (Foto: Petter Zahl Marki)
Selv med sin flotte fjærdrakt er steinvenderne godt kamuflert blant tang og tare (Foto: Petter Zahl Marki)
Da vi var mette på det fyrområdet hadde å tilby satte vi kursen mot Nesheimvann. På tross av at det var flere hundre svaler her, var det ingen amursvale å se. Derimot kunne vi notere blant annet knekkand og taffeland, to ender som vi ikke ser ofte i Kristiansandsområdet. Før vi satte kursen hjemover stoppet vi også ved sørenden av Hanangervann hvor en snadderand kunne loggføres. Alt i alt, en veldig bra dag med hele 88 arter registrert :-)
Ingen kommentarer:
Legg inn en kommentar